Πάνω από 50 χρόνια, οι παππούδες του Roberto αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση γαλακτοκομικών και παγωτών σε ένα μικρό χωριό κοντά στην Περούτζια.
Ως νεαρός άνδρας ο Roberto λάτρευε να βρίσκεται στο εργαστήριο με τους παππούδες και τους ξαδέλφους του, έτσι αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματά τους και να μάθει τη δουλειά. Έτσι, ξεκίνησε την καριέρα του στον κόσμο του παγωτού, μαθαίνοντας από τους καλύτερους και κάνοντας διάφορα μαθήματα για την παραγωγή παγωτών ώστε να επεκτείνει τις γνώσεις του στον κόσμο του παγωτού.
Από το 2014 εγκαταστάθηκε με τη διατροφολόγο σύζυγό του, και τα δύο παιδιά τους στην Ελλάδα και συνεχίζει την παραδοσιακή παραγωγή της Περούτζια σε ένα μικρό εργαστήριο και κατάστημα στο Ναύπλιο στην οδό Σταϊκοπούλου 18. Εκεί παράγει παγωτά, γρανίτες και παραδοσιακά ιταλικά γλυκά με πάθος, επιμονή και σταθερή επιθυμία να εξελίσσεται … για αυτό το λόγο, με σεβασμό στην παράδοση, επιλέγει πάντα τα καλύτερα υλικά, και συμβαδίζοντας με τις καινούργιες τεχνικές διατηρεί προσεκτικά και ευσυνείδητα τους κανόνες υγιεινής (όπως προβλέπεται από το σχέδιο πρόληψης της υγείας και της υγιεινής HACCP).